top of page

CUIDAR LA PELL DURANT L'HIVERN

COM COMBATRE L'ENVELLIMENT DE LA PELL DURANT L'HIVERN

Ens esforcem a cuidar moltíssim la pell durant l'estiu per protegir-la dels excessos de sol i sempre l'hidratem abundantment a fi d'evitar, en la mesura del possible, que la vida a l'aire lliure l'afecti irreversiblement. Fins i tot durant la tardor prenem precaucions per reparar la dermis dels excessos de l'estiu.

 

No obstant això, no tenim en compte que el fred i l’aire hivernal causen més deteriorament i castiguen durament la pell, que les baixes temperatures la ressequen i que poden provocar-li una deshidratació profunda, i intensificar l’aparició d’arrugues o dificultar el seu equilibri natural.

 

El fred afavoreix la contracció dels capil·lars i disminueix la irrigació sanguínia, per la qual cosa les cèl·lules reben menys oxigen i nutrients. Aquest fenomen provoca el retard de la renovació cel·lular i l’acumulació de cèl·lules mortes.

Amb el fred també disminueix la secreció sebàcia, per la qual cosa la pell no conté prou greix per ser protegida i lubricada degudament; per això notem tensió i sequedat. Per descomptat que aquest fenomen es fa més evident en pells sensibles. També els canvis bruscos de temperatura afavoreixen la cuperosi. Per tot això la pell mereix una atenció especial i intensa durant l’hivern.

Aquests són els tres passos essencials:

 

NETEJA

Fonamental en la rutina d’hàbits diaris durant tot l’any, tant al matí com a la nit, però a l’hivern és molt més rellevant ja que augmenta la contaminació atmosfèrica. En arribar a casa cal dedicar uns minuts a retirar el maquillatge i les partícules que han quedat adherides a la pell perquè l’epidermis faci correctament les funcions de respiració, drenatge i regulació de temperatura i recuperi l’equilibri.

És indispensable triar un netejador suau i adequat per a cada tipus de pell per no incrementar l’agressió diària que el fred ocasiona i eliminar les restes de maquillatge i pol·lució ambiental. Al matí eliminarem les restes derivades de l’excreció de la pell en la fase de regeneració nocturna.

 

TONIFICACIÓ

Tonificar la pell després de la neteja ajuda a tancar els porus i la prepara per al tractament diari o nocturn.

El propòsit del tònic facial consisteix a acabar de netejar la pell, refrescar-la i estimular-ne el sistema circulatori. Per a les pells seques i sensibles cal un tònic sense alcohol.

HIDRATACIÓ

Una pell nodrida i hidratada de manera correcta està més preparada per afrontar les inclemències del temps i evita la formació i aparició de les arrugues.

Aquest és el pas més important, ja que la deshidratació és realment el problema més greu que pateix la pell durant l’hivern. Per prevenir-la i combatre-la és imprescindible aplicar cada dia una bona crema hidratant per contrarestar els dèficits de la pell i revitalitzar la capacitat autocorrectora que té. Les cremes de nit complementen la capacitat regeneradora natural de la pell.

L’ús de màscares hidratants com a mínim un cop a la setmana permet combatre els efectes de l’hivern i renova l’aspecte de la pell aportant lluminositat i afavorint la sensació de benestar. Per millorar els resultats de la màscara convé exfoliar prèviament la pell per eliminar les cèl·lules mortes. Aquest procediment prepara el porus per rebre adequadament els beneficis nutritius de la màscara.

Una pell nodrida i hidratada de manera correcta està més preparada per afrontar les inclemències del temps i evita la formació i aparició de les arrugues.

www.etselquemenges.cat

A EVA ORGA estètica podràs trobar tots tipus de productes i tractaments per cuidar la teva pell, facials i corporals, aquests mesos d'hivern. Productes per netejar la pell, tonificar-la i hidratar-la; i tractaments personalitzats al teu centre de confiança. Del 9 de gener al 28 de febrer podràs trobar, cada setmana, productes per cuidar la teva pell a un preu immillorable! Descobreix-los a Rebaixes

T'ajudem?

¡Bien! Mensaje recibido

bottom of page