top of page

FISIOTERÀPIA ESPORTIVA

La fisioteràpia esportiva està dirigida a tot tipus d’esportistes, ja sigui dins d’una pràctica esportiva bàsica, amateur o professional. Es realitzen diferents tipus de tractaments per tal de recuperar i readaptar el pacient per a la seva activitat esportiva.

 

Els objectius d’aquesta especialitat varien segons si l’esportista està lesionat o no:
En l’esportista no lesionat l’objectiu es prevenir lesions en l’activitat esportiva mitjançant el treball preventiu, amb diferents tècniques de fisioteràpia, com per exemple: 

- La descàrrega muscular

- Els estiraments

- L’exercici terapèutic

- El treball propioceptiu

- Etc


En l’esportista lesionat, s’ha de portar a terme un tractament per tal de recuperar la lesió, pal•liant els símptomes i els dèficits funcionals, i posteriorment portar a terme un tractament per a la readaptació esportiva.

Beneficis:
- Reduir els espasmes musculars, les rampes i l’hipertó causat per l’entrenament i la competició
- Drenar els residus metabòlics que es produeixen durant l’entrenament i que produeixen fatiga muscular
- Augmentar l’aportació sanguínia i la vascularització muscular, aportant oxigen i nutrients, i reduir l’acumulació de toxines, accelerant així la recuperació.
- Augmentar l’elasticitat muscular, optimitzant el rendiment muscular
- Prevenir lesions, reduir la fatiga i els dolor musculars

 

La massoteràpia esportiva s’aplica per ajudar als esportistes a mantenir la forma, evitar lesions i tenir una recuperació més rapida després de l’entrenament o competició.


El massatge pre-competitiu és sol realitzar 48 hores abans de la competició, és un massatge menys profund i més tonificant amb l’objectiu d’activar la musculatura de cara a la competició.


El massatge post-competitiu és un massatge més profund amb l’objectiu de retornar el to muscular a la normalitat i revisar que no hi hagi lesions importants

Podeu anar a la pàgina de fisioteràpia clicant aquí

esportiva.jpg

T'ajudem?

¡Bien! Mensaje recibido

bottom of page